info@oniris.rs

Politika privatnosti

Poštovani korisnici našeg sajta, sajt www.oniris.rs je internet prodavnica  preduzeća IZODOM 2000 SCG d.o.o., Republika Srbija, 11080 Beograd – Zemun, Karađorđev trg br.1 (u daljem tekstu IZODOM), MB:20671530; PIB:106743197,  i posluje u skladu sa principima poslovanja koji uključuju najviše standarde poštovanja privatnosti. Vaše lične podatke koje prikupljamo i obrađujemo putem našeg sajta, čuvamo u skladu sa zakonskom regulativom koristeći savremene tehnološke postupke.
 
Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa vašim podacima a u vezi pretraživanja, ostavljanja komentara, naručivanja  robe i kupovine na sajtu skycom.rs. Politika privatnosti dopunjuje se u okviru sekcija Sigurnost podataka i Cookies, u okviru kojih su sadržane sve neophodne informacije za kupce.

IZODOM Vase lične podatke obrađuje u skladu sa zakonom, maksimalno poštujući načelo zaštite privatnosti, posvećeni smo zaštiti svih prikupljenih podataka o Vama.

IZODOM zna da Vas kao korisnika interesuje kako se Vaše informacije koje prikupljamo koriste i opravdaćemo Vaše poverenje čineći to pažljivo i razumno.

Ovo obaveštenje opisuje našu Politiku zaštite privatnosti podataka. Molimo Vas da odvojite trenutak da se upoznate sa našom Politikom zaštite privatnosti podataka i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja.

Vaša poseta našem sajtu nam daje mogućnost pristupa Vašim ličnim podacima. U cilju uspešno obrađene porudžbine kao i pružanja kvalitetnije usluge, potrebni su nam samo neophodni, osnovni podaci o našim korisnicima: Vaše ime i prezime, adresa, kontakt telefon i e-mail adresa.

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama, ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Posetom našem sajtu prihvatate uslove Politike zaštite privatnosti:

1) Sve informacije koje unesete na naš Web site ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
2) Informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama. 
3) Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o najnovijim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima. Lične informacije takođe koristimo kako bi nam pomogle u razvijanju i poboljšanju naših proizvoda, usluga, sadržaja i oglašavanja.
4) Povremeno možemo koristiti Vaše lične podatke za slanje važnih obaveštenja kao što su informacije o kupovini, predstojećim događajima, promenama naših uslova korišćenja i politike poslovanja. 
5) Lične podatke takođe možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: info@oniris.rs, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.
 
Vaš pristup, kao i korišćenje našeg internet sajta www.oniris.rs podleže ovim uslovima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Pristupom i korišćenjem našeg internet sajta, prihvatate bez ograničenja, ove uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika 
IZODOM se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima IZODOM:
- Ograničava dostupnost vaših informacija. 
- Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima koja su vezana za zaštitu privatnosti. 
 
IZODOM veoma ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima.

Polisa zaštite privatnosti 

Ova Polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na web stranici www.oniris.rs, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane IZODOM-a. ili u njegovo ime. Kada nam prosledite vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 
 
Primenljivost  ove Polise ne važi na web stranicama van domena www.oniris.rs, a kojima se pristupa sa ONIRIS web stranice putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas podstaknemo da pročitate Polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke. 

Tipovi obaveštenja korisnicima

- oglas
- liflet
- newsletter
- katalog
- telefonski poziv

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 
 
- prilikom online registracije korisničkog naloga, pri kupovini proizvoda;
- prilikom korišćenja nekog servisa ili usluge; 
- pri dostavi; 

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko želite da izvršite kupovinu na www.oniris.rs, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. IZODOM ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 
 
S’ obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzete su sve mere kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica www.oniris.rs, koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice. 

Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici www.oniris.rs,  poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
 
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I PRIKUPLJANJU LIČNIH PODATAKA KORISNIKA I NJIHOVOM KORIŠĆENJU

Polisa privatnosti

IZODOM visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom. 
 
Ova Polisa opisuje informacije o zaštiti privatnosti na našoj web stranici. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje IZODOM može prikupljati su: 
- vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona); 
- informacije za isporuku (adresa za isporuku); 

Prikupljanje informacija

Prilikom kupovine, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 
 
- prilikom online registracije korisničkog naloga; 
- pri kupovini proizvoda; 
- prilikom korišćenja nekog servisa ili usluge; 
- pri dostavi; 
- ako ušestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima; 

KORIŠĆENJE INFORMACIJA

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima: 
 
- popunjavanje formi u zahtevima za informacijama; 
- obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa; 
- organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja; 
- ponuda novih proizvoda 
- poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 
- sprovođenje istraživanja i analiza; 
- slanje informacija u marketinške svrhe; 
- obavljanje drugih poslovnih aktivnosti. 

Prosleđivanje ličnih informacija

www.oniris.rs ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima. 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
 
Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Opšti uslovi poslovanja

 
Opšte odredbe
 
Preduzeće Izodom 2000 SCG d.o.o. (u daljem tekstu Izodom) pruža online usluge putem svoje internet stranice www.oniris.rs a koje se sastoje od pružanja usluge prodaje robe i usluge trgovačkog posredovanja pri prodaji robe na domaćem i stranom tržištu, 
Za korišćenje web stranice www.oniris.rs , te usluga preduzeća Izodom, primenjuju se ovi Opšti uslovi poslovanja te svi važeći zakoni i pravni propisi. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima koje Opšti uslovi poslovanja definišu, da ste ih pročitali, razumeli, te da ih vašom odlukom o kupovini prihvaćate. Izodom ima pravo izmene Opštih uslova poslovanja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Opštim uslovima poslovanja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju ovih Opštih uslova poslovanja i njihovih izmena.
 
Uslovi poslovanja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Isporučujemo usluge i robu i van područja Republike Srbije, no u tom slučaju morate dogovoriti uslove dostavljanja putem ove internet stranice ili na mail adresu info@oniris.rs . Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uslove poslovanja što se potvrđuje narudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Prihvaćanje Opštih uslova  poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbine za kupovinu artikala putem ovog web shopa. Sve cene su izražene u dinarima i sadrže PDV. 
 
Postupak, te uslovi poslovanja (kupovine i prodaje) robe putem internet prodavaonice definisani su kroz sledeće parametre: narudžbina, plaćanje, dostava, povraćaj i reklamacija robe. Isporučioc robe i usluga je Izodom. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. Izodom putem svoje Internet prodavaonice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici.
 
Fotografije prikazane na internet stranici su samo ilustrativne prirode. Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne smiju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati  niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme Izodom. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma Izodom zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.
 
Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave. Preduzeće Izodom nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Preduzeće Izodom  zadržava pravo trenutno ukinuti pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.
 
Poduzeće Izodom , neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.
 
Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:
Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način, objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima, lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane, svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme, prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca portala i korisnika, objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena narudžba sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti), korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kojeg drugog oblika promocije.

Kupovina

Da biste izvršili kupovinu putem sajta www.oniris.rs procedura je veoma jednostavna. Izaberite artikle koje želite i sledite link - korpa. Unesite Vaše lične podatke i pošaljite nam porudžbinu. Bićete kontaktirani u najkraćem mogućem roku u vezi dogovora oko isporuke.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).
Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.
Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat.
Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.
Hvala Vam na razumevanju.

NAČINI PLAĆANJA PUTEM SAJTA:

1. Platnom karticom putem Interneta - ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu. Porudžbinu možete platiti karticama koje podržavaju plaćanje preko Interneta, a to su: VISA, MasterCard, Maestro i American Express platne kartice.
 
U slučaju povraćaja sredstava Kupcu koji je robu platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, IZODOM je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo preko VISA, MasterCard, Maestro, American Express, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava isključivo na račun korisnika kartice.
Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini za transakciju izvršenu korišćenjem neke od platnih kartica.
 
2. Preko računa - Svoju narudžbinu možete platiti direktnom uplatom na IZODOM 2000 SCG doo račun  1600000000344344-94 kod Banca Intesa ad Beograd. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci ili putem interneta, ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu. 
U slučaju plaćanja iz inostranstva narudžbinu možete platiti direktnom uplatom na IZODOM 200 SCG doo devizni račun 160005010025216091 kod Banca Intesa ad Beograd.
 
Povraćaj sredstava se i u ovom slučaju vrši uplatom na tekući račun kupca.
 
Cene uređaja na sajtu ONIRIS iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

NAČIN ISPORUKE

Isporuka uređaja vrši se na Vašoj adresi u periodu do 10 radnih dana, za bilo koje mesto u Srbiji (uključujući Kosovo), Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini. Rok isporuke je promenljiv u zavisnosti od toga da li je naručeni proizvod trenutno dostupan ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda ili državnih praznika. Kurirska služba vrši dostavu u naše ime unošenjem uređaja u stambeni objekat, a prema uslovima koje ste Vi odredili (adresa isporuke, dostupnost i način plaćanja). Cena dostave je uključena u cenu.
 
Kupac je u obavezi da prilikom preuzimanja uređaja proveri eventualna oštećenja, odnosno da odbije preuzimanje pošiljke na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja. Takođe, prilikom preuzimanja pošiljke, kupac je dužan da potpiše otpremnicu (dostavnicu) koja predstavlja potvrdu o preuzimanju.
 
Ako imate pitanja ili želju da proverite gde se nalazi Vaša pošiljka ili imate reklamacije na dostavu obratite nam na sledeći način:
PROVERA STATUSA POŠILJKE - U okviru polja – Prati svoju isporuku – unošenjem broja Vaše pošiljke možete u svakom trenutku proveriti njen status unošenjem broja Vašeg paketa. Ovo ja ne znam
 
U slučaju povraćaja sredstava Kupcu koji je robu platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, IZODOM je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo preko VISA, MasterCard, Maestro, American Express ili drugih elektronskih metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava isključivo na račun korisnika kartice.
 
Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini za transakciju izvršenu korišćenjem neke od platnih kartica ili plaćanjem na tekući račun Prodavca.

Postupak reklamacije neispravno isporučenih proizvoda

Shodno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da raskine ugovor o kupovini na daljinu.
 
Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je - isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 14 radnih dana od momenta prijema pošiljke.
 
Reklamaciju možete prijaviti preko kontak forme ovoga sajta.

Izjava o povraćaju sredstava u slučaju plaćanja platnim karticama

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je robu platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti www.oniris.rs je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, American Express i drugih elektronskih metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava isključivo na račun korisnika kartice.
 
Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini za transakciju izvršenu korišćenjem neke od platnih kartica.

Reklamacije

Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu članova 52., 54., i 81. Zakona o zaštiti potrošača, radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.
 
Cene uređaja na sajtu www.oniris.rs, iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.
 
Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne.
 
Ukoliko želite da proverite status Vaše reklamacije to možete učiniti putem e-mail adrese info@oniris.rs

Raskid ugovora

Poštovani potrošači,
 
Obaveštavamo vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – dr. zakon"), u daljem tekstu: Zakon, kupovina preko naše internet stranice www.oniris.rs smatra prodajom na daljinu. 
Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti).
 
Kod ovakvog vida kupovine, kupac ima pravo da se predomisli, odnosno da odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je uređaj uručen i to bez navođenja razloga za odustanak (npr. ukoliko se potrošaču ne dopada proizvod, koji objektivno nema nikakve nedostatke), a naša obaveza je da Vam predamo obrazac za odustanak (izjavu o odustanku) koja mora biti svojeručno potpisana. 
 
Prilikom vraćanja uređaja, troškovi transporta padaju na teret kupca, a IZODOM je u obavezi da izvrši povraćaj uplate, koju je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije 14 dana od prijema izjave potrošača, koja proizvodi dejstvo od dana kada nam je poslata na e-mail adresu info@oniris.rs
 
IZODOM može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća od strane potrošača ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu.
 
Ukoliko ste se odlučili na odustanak od kupovine u roku od 14 dana, obrazac za odustanak možete poslati na e- mail adresu: info@onirs.rs
 
Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.), pri čemu se mora priložiti i originalni račun. Po prijemu utvrđuje se da li je uređaj oštećen kao i njegova ispravnost. Ukoliko se utvrdi da je uređaj neispravan ili oštećen krivicom kupca, usled neadekvatnog rukovanja, odbija se povraćaj novca, a troškove vraćanja snosi kupac.
U slučaju prodaje na daljinu prodavac je dužan da u pisanoj formi kupcu dostavi:
- obrazac za odustanak
- obaveštenje o prodavcu, pravu potrošača na odustanak od ugovora i dužnosti prodavca i kupca u slučaju realizacije prava na odustanak
- primerak ugovora o prodaji (Računa) potpisanog od strane prodavca.

Navedena dokumentacija će kupcu biti dostavljena prilikom isporuke uređaja u elektronskoj formi na e-mail adresu kupca ili je kupac može koristiti skidanjem sa ove internet stranice.

Više informacija o pravima i obavezama kupca i prodavca prilikom prodaje na daljinu možete pročitati u Zakonu o zaštiti potrošača.

Obrazac

Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija

Popunjava trgovac 
Naziv: 
Adresa:

IZODOM 2000 SCG doo
Srbija, 11080 Beograd - Zemun, Karađorđev trg br. 1
Broj telefona/faksa: Elektronska pošta:
+381 11 26 15 200
info@oniris.rs
 
Popunjava potrošač 
 
Ovim Vas obaveštavam da odustajem od ugovora o prodaji sledeće robe:

Datum zaključenja ugovora:

Datum prijema robe:

Razlozi za odustanak ( nije obavezno popunjavati ):

Ime i prezime potrošača:

Adresa potrošača:

Potpis potrošača: 
 
Datum popunjavanja obrasca:

Nakon prijema obrasca izjave o odustajanju od ugovora, bez odlaganja ćete primiti obaveštenje o prijemu izjave o odustajanju od ugovora, zajedno sa uputstvom za vraćanje robe.

TROŠKOVE VRAĆANJA ROBE SNOSI KUPAC.

Izjava o privatnosti podataka

Podaci koje dostavite u ovom obrascu služe za evidentiranje izmena u prometu i IZODOM ih neće skladištiti, niti koristiti u druge svrhe.
 
 

Zaboravite na probleme sa hrkanjem za samo 125 €
Mogućnost plaćanja u 3 rate putem Banca Intesa platnih kartica.

Rok upotrebe je od 18 do 24 meseca, što oniris® čini najtrajnijim samonameštajućim uređajem protiv hrkanja na tržištu.

Rok upotrebe zavisi od nekoliko parametara kao što je kiselina vaše pljuvačke, kvalitet održavanja, učestalost korišćenja i sl.

Poručite odmah