Email

Politika privatnosti

Poštovani korisnici našeg sajta, sajt www.oniris.rs je internet prodavnica  preduzeća IZODOM 2000 SCG d.o.o., Republika Srbija, 11080 Beograd – Zemun, Karađorđev trg br.1 (u daljem tekstu IZODOM), MB:20671530; PIB:106743197,  i posluje u skladu sa principima poslovanja koji uključuju najviše standarde poštovanja privatnosti. Vaše lične podatke koje prikupljamo i obrađujemo putem našeg sajta, čuvamo u skladu sa zakonskom regulativom koristeći savremene tehnološke postupke.
 
Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa vašim podacima a u vezi pretraživanja, ostavljanja komentara, naručivanja  robe i kupovine na sajtu skycom.rs. Politika privatnosti dopunjuje se u okviru sekcija Sigurnost podataka i Cookies, u okviru kojih su sadržane sve neophodne informacije za kupce.

IZODOM Vase lične podatke obrađuje u skladu sa zakonom, maksimalno poštujući načelo zaštite privatnosti, posvećeni smo zaštiti svih prikupljenih podataka o Vama.

IZODOM zna da Vas kao korisnika interesuje kako se Vaše informacije koje prikupljamo koriste i opravdaćemo Vaše poverenje čineći to pažljivo i razumno.

Ovo obaveštenje opisuje našu Politiku zaštite privatnosti podataka. Molimo Vas da odvojite trenutak da se upoznate sa našom Politikom zaštite privatnosti podataka i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja.

Vaša poseta našem sajtu nam daje mogućnost pristupa Vašim ličnim podacima. U cilju uspešno obrađene porudžbine kao i pružanja kvalitetnije usluge, potrebni su nam samo neophodni, osnovni podaci o našim korisnicima: Vaše ime i prezime, adresa, kontakt telefon i e-mail adresa.

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama, ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Posetom našem sajtu prihvatate uslove Politike zaštite privatnosti:

1) Sve informacije koje unesete na naš Web site ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
2) Informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama. 
3) Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o najnovijim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima. Lične informacije takođe koristimo kako bi nam pomogle u razvijanju i poboljšanju naših proizvoda, usluga, sadržaja i oglašavanja.
4) Povremeno možemo koristiti Vaše lične podatke za slanje važnih obaveštenja kao što su informacije o kupovini, predstojećim događajima, promenama naših uslova korišćenja i politike poslovanja. 
5) Lične podatke takođe možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: info@oniris.rs, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.
 
Vaš pristup, kao i korišćenje našeg internet sajta www.oniris.rs podleže ovim uslovima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Pristupom i korišćenjem našeg internet sajta, prihvatate bez ograničenja, ove uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika 
IZODOM se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima IZODOM:
- Ograničava dostupnost vaših informacija. 
- Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima koja su vezana za zaštitu privatnosti. 
 
IZODOM veoma ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima.

Polisa zaštite privatnosti 

Ova Polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na web stranici www.oniris.rs, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane IZODOM-a. ili u njegovo ime. Kada nam prosledite vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 
 
Primenljivost  ove Polise ne važi na web stranicama van domena www.oniris.rs, a kojima se pristupa sa ONIRIS web stranice putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas podstaknemo da pročitate Polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke. 

Tipovi obaveštenja korisnicima

- oglas
- liflet
- newsletter
- katalog
- telefonski poziv

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 
 
- prilikom online registracije korisničkog naloga, pri kupovini proizvoda;
- prilikom korišćenja nekog servisa ili usluge; 
- pri dostavi; 

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko želite da izvršite kupovinu na www.oniris.rs, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. IZODOM ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 
 
S’ obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzete su sve mere kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica www.oniris.rs, koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice. 

Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici www.oniris.rs,  poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
 
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I PRIKUPLJANJU LIČNIH PODATAKA KORISNIKA I NJIHOVOM KORIŠĆENJU

Polisa privatnosti

IZODOM visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom. 
 
Ova Polisa opisuje informacije o zaštiti privatnosti na našoj web stranici. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje IZODOM može prikupljati su: 
- vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona); 
- informacije za isporuku (adresa za isporuku); 

Prikupljanje informacija

Prilikom kupovine, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 
 
- prilikom online registracije korisničkog naloga; 
- pri kupovini proizvoda; 
- prilikom korišćenja nekog servisa ili usluge; 
- pri dostavi; 
- ako ušestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima; 

KORIŠĆENJE INFORMACIJA

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima: 
 
- popunjavanje formi u zahtevima za informacijama; 
- obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa; 
- organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja; 
- ponuda novih proizvoda 
- poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 
- sprovođenje istraživanja i analiza; 
- slanje informacija u marketinške svrhe; 
- obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.